skip to Main Content

Letselschade

U kunt op verschillende manieren bij een ongeval betrokken raken en letselschade oplopen. Een ongeval kan uw dagelijkse leven op zijn kop kan zetten. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit? Is er iemand verantwoordelijk voor het ongeval? Kan ik bij diegene een claim indienen of bij de verzekeraar? Wat kan ik claimen? Kan ik smartengeld claimen? Heb ik recht op huishoudelijke hulp? Heb ik recht op tegemoetkoming in de zelfwerkzaamheid? Een letselschadeadvocaat geeft onder andere inzicht in deze vraagstukken en helpt u de financiële impact van uw ongeval op een rijtje te zetten.

Een slachtoffer kan zowel materiële als immateriële schade overhouden aan een ongeval. Materiële schade is schade die direct in geld is uit te drukken. Dit betekent bijvoorbeeld: beschadiging van uw eigendommen (bijvoorbeeld auto, fiets of kleding) maar ook misgelopen inkomen, kosten voor het ziekenhuis, huishoudelijke hulp en dergelijke. Immateriële schade is schade veroorzaakt door verdriet, de pijn en het verlies aan levensvreugde na een ongeval. Een schadevergoeding die wordt uitgekeerd voor immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Alleen het slachtoffer zelf heeft recht op smartengeld. Wanneer iemand anders aansprakelijk is voor de ontstane schade, kan de schade op de aansprakelijke partij worden verhaald. Onze advocaten kunnen u hierin bijstaan.

Letselschade

Heeft u letselschade opgelopen door een verkeersongeval, bedrijfsongeluk of door een medische fout en wilt u hulp bij het verkrijgen van een schadevergoeding? Te Pas-Kowalczyk Advocaten helpt u graag bij de juridische aspecten.

Neem contact op
Back To Top